Steun het fondsAanvraag indienen

Voorstelling "Fonds Jan Filliers"

Rudy

Jan Filliers (° 07/01/1957) stond als meester distillateur en mede-eigenaar, aan het hoofd van de Graanstokerij Filliers (Deinze). Dankzij zijn creativiteit en meesterschap genieten we vandaag nog steeds van een eerlijke borrel Filliers.

Op de fatale dag, 31 oktober 2008, tijdens een rondreis door Egypte, geraakt het gezin Filliers betrokken bij een verschrikkelijk busongeval. Samen met 5 andere Belgische toeristen, sterft Jan Filliers ter plaatse.

Jan Filliers werd door familie en vrienden steeds omschreven als een gevoelige man, een liefdevolle huisvader en een warme persoonlijkheid. En zo zullen wij ons Jan Filliers blijven herinneren: “pittig, verfijnd, zacht en opvallend”, zoals iemand ooit ook de jenever beschreef die hij stookte.

Uit dank en eerbetoon voor hetgeen hij heeft verwezenlijkt, is op 12 november 2009 het “Fonds Jan Filliers” opgericht. Het bestaan van dit Fonds zal voor velen helpen voelen dat Jan Filliers er nog steeds is en er altijd zal zijn. Zijn geëngageerd leven zal op die manier zijn nut uitdragen ver over de volgende generaties heen. Via “zijn” Fonds blijft zijn sociaal draagkracht groeien, ook lang na zijn te vroege heengaan.

Oprechte dank aan allen die op één of andere manier hun steun en sympathie betuigen aan dit initiatief.