Steun het fondsAanvraag indienen

Zoë

13 jaar

Rudy

Ten gevolge van een verkeersongeval op zeer jonge leeftijd heeft Zoë onder andere cognitieve, oriëntatie-, geheugenproblemen,… wat voortdurend ondersteuning vereist in het dagelijkse leven. Dit meisje heeft een zeer grote interesse in alles wat muziek, zang en dans is! Via financiering van individuele muziektherapie helpt het Fonds Jan Filliers Zoë verder in haar zelfontwikkeling op een wijze waar ze grote levensvreugde uit haalt. Haar muzikale interesse en talent optimaliseren is een middel om dit meisje een mooie toekomst te helpen opbouwen.

GETUIGENIS:

Zoë is gebeten van muziek zit vol ritme en droomt om ooit wel eens op een instrument te kunnen spelen. Gezien haar beperking is het moeilijk om in groep muziek, zang en dans te volgen,
waardoor ze de ene na de andere ontgoocheling opliep

Dankzij het Fonds Jan Filliers wordt deze droom werkelijkheid.

Sinds september kon Zoë van start gaan met de muziektherapie, het is voor haar een enorme boeiende en leerrijke ervaring. Elke week opnieuw kijkt ze uit naar de volgende les en na elke les komt ze enthousiast thuis. 

Het is ongelooflijk hoe ze open bloeit door deze muzikale beleving en vooral het individueel gebeuren is een enorme meerwaarde voor haar ontwikkeling. Deze therapie biedt haar de mogelijkheden om kennis te maken en het bespelen van heel wat instrumenten.

Ook de therapeute is enorm gedreven en leert Zoë muziek aan op een heel leuke educatieve manier.
Zoë is echt fier met wat ze tot nu toe al geleerd heeft.


Wij zijn het Fonds Jan Filliers en allen die hieraan meewerken enorm dankbaar voor deze steun.

Met vriendelijke groeten

Sabine (moeder van Zoë)

Zoë kreeg in de nieuwjaar periode 2015 de kans om deel te nemen aan een musical. Het was niet alleen een droom die voor haar uitkwam, maar tevens een bevestiging van haar talenten en een resultaat van blijven hopen en geloven.  Proficiat! Hierbij de woorden van haar moeder:

Zoë deed het wel heel goed.
 Samen met haar zus het podium op, als mama zag ik onmiddellijk dat het goed zat want haar grootste steun was bij haar.
Haar jongere zus stond er bij en Zoë song solo voor een volle zaal.
Al bij de eerste voorstelling kon ze genieten van een staande ovatie.
Ik kan dit heel moeilijk omschrijven wat dit met ons allemaal gedaan heeft. Het feit was er, deelnemen aan een culturele activiteit en dit voor een publiek en dit met complexe beperkingen . ...
Drie dagen lang  die gelukzaligheid die je overkomt, je kind straalt op het podium en je ziet dat ze haar echt amuseert.
Is dat niet mooi ? Wat een prestatie Zoë! en wat een ervaring!!!
We moesten afkicken na de voorstellingen echt waar. Door het Fonds Jan Filliers kunnen we samen groeien om de talenten die er zijn verder te ontplooien.

Dankjewel