Steun het fondsAanvraag indienen

Nikolaas

25 jaar

Rudy

Nikolaas volgt, gezien de blijvende beperkingen aan de onderste ledematen ten gevolge van een verkeersongeval, permanent sportbeoefening. Na zijn beklimming van de Mont Ventoux in 2011 met een tandem is zijn volgend doel : op eigen kracht met een ligfiets de Col du Galibier beklimmen. Dit uitzetten van een sportief doel vergt een doorgedreven en deskundige fysieke voorbereiding. Het Fonds Jan Filliers betaalt de aankoop van een geschikte sportieve ligfiets.

Ondertussen is Nikolaas in zijn doelstelling geslaagd en kan hij fier terugkijken naar zijn sportieve prestatie van 29 juni 2012. De realisatie van deze lovenswaardige prestatie biedt hem zowel fysisch als mentaal een grote meerwaarde.

GETUIGENIS:

Na mijn verkeersongeval van november 2009 is mijn leven totaal veranderd. Na een zwaar hersentrauma moet ik nu leven met fysische beperkingen. 
Niettegenstaande dit gebeuren mag ik nog van geluk spreken: ik werk, woon zelfstandig en heb mijn grootste uitlaatklep gevonden in het sporten, voornamelijk fietsen. 

Vorig jaar heb ik reeds de Mont Ventoux overwonnen met een tandem. Dit jaar was mijn streefdoel om zelfstandig de Col Du Galibier te beklimmen. Dankzij jullie financiële steun heb ik mij een geavanceerde ligfiets kunnen aanschaffen en de nodige trainingen kunnen bekostigen. Zelfstandig de top van de Galibier bereiken heeft mij een enorme boost gegeven in mijn revalidatie. Dit was niet mogelijk geweest zonder jullie steun.

Mijn familie en ik zijn jullie daarvoor enorm dankbaar. Wij vinden dat jullie initiatief een meerwaarde betekent in het leven van vele verkeersslachtoffers. Nogmaals enorm bedankt! Groetjes,

Nikolaas

TER INFO:
Een link naar een artikel inzake Nikolaas Huysegems die door het Fonds Jan Filliers gesteund werd 'beklimming Col Galibier'.
Artikel Nikolaas (nieuwsblad)