Steun het fondsAanvraag indienen

NIkky

25 jaar

Rudy

Een verkeersongeval met een quad brak plots de hele leefwereld van Nikky. Hij heeft een passie voor en werkte als trucker. Had de droom een eigen transportbedrijf op te starten en genoot van het leven zoals elke jongvolwassene. Zware fysische verlammingen, moeilijk verstaanbaar spreken en sondevoeding zijn enkele van de moeilijkheden die Nikky met kracht wil overwinnen.

Door de aankoop van een specifiek therapeutisch toestel, reikt het FondsJanFilliers een helpende hand aan Nikky zodat hij opnieuw kan leren spreken en zelfstandig eten. Bovenop zullen die functies de kans bieden aan Nikky om vrijetijd zinvol te besteden via een spelconsole. Een van Nikky’s stoute dromen is: een rijsimulator voor een vrachtwagen als start voor een toekomst waar aan gebouwd wordt.


GETUIGENIS:

Toen we hoorden dat het project goedgekeurd was, stonden we allen te popelen om de spelconsole en het toestel IOPI aan te kopen. De vader van Nikky en ik (de logopediste van DC Eindelijk) hebben zo spoedig mogelijk samen gezeten om de spelconsole via internet te bestellen. De week daarop werd de console geleverd. Intussen had de vader het spel ‘Euro Truck Simulator 2 Gold’ reeds gekocht in een plaatselijke game-winkel en konden we aan de slag!

Eerst ondernomen ze thuis een poging om het spel te installeren en Nikky erop te laten spelen. Maar de installatie verliep zeer moeizaam en het lukte Nikky niet om erop te spelen. Om hen te ontlasten heeft Nikky deze spelconsole nu tijdelijk naar DC Eindelijk meegenomen. Onze stagiair Jelle is een echte gamer en heeft de installatie op hem genomen. Hij heeft alle instellingen zodanig geplaatst zodat Nikky binnenkort zelfstandig het spel kan spelen. Daarnaast heeft Jelle ook een eenvoudige handleiding geschreven. Daarin staat de volledige installatieprocedure omschreven. We hopen zo dat ze thuis het spel vlot kunnen inrichten en Nikky de kans krijgt om hier regelmatig mee te spelen.

Nikky fleurt telkens helemaal op wanneer we een uur ‘met de camion rijden’ hebben ingepland in onze dagplanning. Dit gebeurt onder mijn individuele begeleiding. Eerst positioneren we ons goed voor het stuur en de pedalen. Hij kan enkel zijn linker arm functioneel gebruiken (zie foto). Ikzelf start de vrachtwagen en laat hem vertrekken. Nadien neemt hij volledig zelfstandig het rijden van me over. Gelukkig ben ik er wel bij om de schade aan de truck wat de beperken. Alhoewel we onze eerste vrachtwagen al volledig ‘perte totale’ hebben gereden. Momenteel concentreren we ons dan ook op het sturen alleen. Hij kan mooi in het midden van de baan rijden, maar obstakels verhinderen is nog moeilijk. Daarom vertraag ik telkens en ontwijken we deze samen. Vaak neemt hij zelf ook de pedalen over, maar dan gaan we gauw veel te snel gaan rijden en zijn onze reacties te traag. We oefenen er alvast op zodat hij dit binnenkort wel onder controle krijgt.

Intussen hebben we ook onze eigen vrachtwagen al samengesteld. Natuurlijk moest dit een DAF zijn, hetzelfde merk als zijn vroegere camion. Hoe meer opdrachten we voltooien binnen het spel, hoe meer opties dat we kunnen kiezen om onze vrachtwagen helemaal naar onze eigen zin te maken. Daar kijken we alvast naar uit! 
Bedankt om ons deze kans te geven!!

‘Stilstaan is achteruitgaan! Ik raak heus nog verder en zal letterlijk en figuurlijk nog een stem krijgen.’