Steun het fondsAanvraag indienen

Denis

23 jaar

Rudy

“Ik pas mij niet aan aan mijn handicap, mijn handicap moet zich aan mij aanpassen” is het motto van deze sportieve jongen die ten gevolge van een verkeersongeval een onderbeenamputatie onderging. Snowboarden, wakeboarden, kitesurfen, motorcrossen,... zijn sporten die nog steeds op zijn agenda staan. Denis bewees zijn motivatie en doorzetting en zette puike prestaties op zijn palmares tijdens vorig winterseizoen, waaronder Belgisch kampioen.

Ook op wereldniveau is hij niet langer een onbekende. Zijn grote droom is om aan de volledige wereldkampioenschappen parasnowboarden seizoen 2011-2012 deel te nemen en in de toekomst aan de paralympics. Via de beurs van het Fonds Jan Filliers helpen we de hoge reis- en verblijfskosten financieren. Een bijdrage in de kracht van een ambitieuze maar realistische levenshouding.

MEI 2007

OP 27 mei 2007 was ik betrokken bij een motorongeluk waarbij ik mijn rechtervoet verloor. Zes maanden na het ongeval ging ik terug naar de bergen en daar leerde ik opnieuw snowboarden maar dan wel met een prothese. Ik begon zoveel mogelijk te trainen en ik ontdekte dat er wereld kampioenschappen Snowboarden voor andersvaliden werden georganiseerd.

Mijn eerste wedstrijd was de Franse World Cup in Orcières Frankrijk in februari 2011. Ik eindigde op de 4de en de 6de plaats van de wereld en als 1ste Europeaan. Deze uitslag gaf me moed en hoop om door te zetten en om deel te nemen aan de Canadese World Cup. Bij mijn deelname aan de World Cup van Canada behaalde ik een verdienstelijke 10de plaats. In eigen land ging ik op 28 augustus 2011 naar huis met de gouden medaille bij het Nationaal kampioenschap Slalom Snowboarden voor andersvaliden. Mijn droom of toekomst perspectieven zijn om deel te nemen aan grote wedstrijden zoals de Paralympics en de ESPN X-games. Met veel dank aan het Fonds Jan Filliers voor de steun van mijn dromen. 

MEI 2012

Na trainingen indoor op het thuisfront en in Oostenrijk en Frankrijk, vond de eerste wedstrijd plaats, het World Championship te Orcières (Frankrijk) in januari 2012. Vorig jaar behaalde ik daar de vierde plaats, maar een heel sterke concurrentie en een groter aantal deelnemers met betere trainingsmogelijkheden verdrongen me dit jaar naar een 11e en 12e plaats. In maart 2012 trok ik voor een tweede wedstrijd in Lusia (Italië) en daar haalde ik een mooie verdienstelijke 5e plaats. De laatste wedstrijd vond plaats in Nakiska (Canada). De boardercross piste was daar super gevaarlijk en moeilijk, ontwikkeld voor de valide atleten. Ondanks de vele valpartijen behaalde ik een 11e en een 9e plaats. Op de uiteindelijke “World Ranking List“ eindig ik dit seizoen op een zeer mooie 6e wereldplaats en eindig ik als 2e Europeaan. 

Ik ben zo blij dat dit me alle moed geeft om er volgend jaar minstens (liefst beter) even hard tegenaan te gaan en alles te geven wat in mij zit! Ik besef ook dat dit alles niet mogelijk is zonder de steun van mijn sponsors. Waarvoor mijn oprechte dank aan iedereen, waaronder het Fonds Jan Filliers, die mij helpen om mijn dromen verder waar te maken! 

Denis

MEI 2014

Hartelijk dank voor je mailtje. Het was echt wel een super ervaring om te kunnen deelnemen aan de winterspelen in Sochi en dan er nog bij zijn bij het debuut van de sport :-)

Ik wil jullie dan ook nogmaals bedanken voor de steun die jullie mij gegund hebben, dit is zeker ook iets wat me geholpen heeft om zo ver te geraken.